emailhandtekening_leaderboard_728_90_01

18 mei – TOPSTUKKENDEBAT – (voor) wie kiest kunst?

Ik kies voor kunst-debat & presentatie Brievenboek De hemel van de verbeelding

Op zondag 18 mei – exact een week voor de verkiezingen – vindt in de Antwerpse Bourla-schouwburg het debat van de Ik kies voor Kunst-campagne plaats. Uitgangspunt van ‘(voor) wie kiest kunst?’ is de vraag of het mogelijk is om over onze samenleving na te denken, niet vanuit een economisch perspectief (zoals nu gebeurt) maar vanuit een cultureel perspectief.

Zes politici worden geconfronteerd met een aantal statements over kunst en cultuur: Philip Heylen (CD&V), Jan Jambon (N-VA), Peter Mertens (PVDA+), Tatjana Scheck (sp.a), Bart Caron (Groen) en Noël Slangen (Open VLD). Met statements van architect en Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen, politiek filosoof Bleri Lleshi, directeur-generaal VSKO Mieke Van Hecke en voorzitter M HKA Wouter De Ploey.

Het geheel wordt gemodereerd door radiojournalist Werner Trio en in- en uitgeleid door Chantal Pattyn.
Aan het begin van de avond wordt het boek De hemel van de verbeelding. Zestig brieven over kunst (EPO & AKO) voorgesteld. Aan een brede groep mensen – kunstenaars, zakenlui, politici, journalisten, wetenschappers – werd gevraagd een brief te schrijven naar een geliefd iemand en hem/haar te vertellen over het belang van kunst in hun leven. Nuchtere brieven naast heel emotionele, brieven vol argumenten naast zeer persoonlijke brieven, politiek geïnspireerde brieven naast anekdotische, brieven gericht aan kinderen en kleinkinderen naast brieven aan dode bewonderde kunstenaars.Zondag 18 mei om 20u (Bourlaschouwburg)
De toegang is gratis, graag aanmelden via tickets@toneelhuis.be
Cover_brievenboek
Comments
One Response to “18 mei – TOPSTUKKENDEBAT – (voor) wie kiest kunst?”
Trackbacks
Check out what others are saying...